Hoe verwijder je je Amazon-account?

Hoe verwijder je je Amazon-account?

Amazon is een van ’s werelds grootste online winkels, en veel mensen hebben er een account om te winkelen, video’s te streamen, e-books te lezen en meer. Maar soms kan het nodig zijn om je Amazon-account te verwijderen, of het nu is omdat je het niet meer gebruikt of om privacyredenen. Hier is een stapsgewijze handleiding om je Amazon-account permanent te verwijderen.

Opmerking: Het verwijderen van je Amazon-account is een definitieve stap. Zorg ervoor dat je begrijpt dat je toegang verliest tot al je aankoopgeschiedenis, digitale inhoud en persoonlijke gegevens voordat je deze stappen volgt.

Stap 1: Inloggen op je Amazon-account

Begin met het openen van je webbrowser en ga naar de Amazon-website. Log in op het Amazon-account dat je wilt verwijderen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 2: Ga naar de Help-pagina

Scroll helemaal naar beneden op de Amazon-website en zoek de sectie ‘Laat ons je helpen.’ Klik op de link met de tekst “Hulp nodig?”

Stap 3: Kies ‘Accountinstellingen’

Op de Help-pagina vind je verschillende categorieën met veelgestelde vragen. Zoek naar de categorie ‘Accountinstellingen en -informatie’. Klik erop.

Stap 4: Kies ‘Account sluiten of deactiveren’

In de categorie ‘Accountinstellingen en -informatie’ zoek je naar de optie ‘Account sluiten of deactiveren’. Klik hierop.

Stap 5: Volg de instructies

Amazon zal je nu door een reeks instructies leiden om je account te sluiten. Dit omvat mogelijk het beantwoorden van enkele vragen en het bevestigen van je beslissing.

Stap 6: Bevestiging van accountsluiting

Na het voltooien van de stappen zal Amazon je vragen om je beslissing te bevestigen. Zorg ervoor dat je begrijpt dat al je gegevens, inclusief bestellingen en digitale aankopen, permanent worden verwijderd.

Stap 7: Einde van het proces

Als je je beslissing bevestigt, zal Amazon je account permanent verwijderen. Je ontvangt een bevestigingsbericht dat aangeeft dat je account is gesloten.

En dat is het! Je Amazon-account is nu verwijderd. Onthoud dat je, als je in de toekomst besluit om Amazon opnieuw te gebruiken, een nieuw account moet aanmaken.

We hopen dat deze handleiding je heeft geholpen om je Amazon-account te verwijderen. Als je nog andere vragen hebt over het gebruik van Amazon of andere aspecten van online winkelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van Amazon voor verdere assistentie.

Plaats een reactie