1. Wat is malware? Antwoord: Malware is kwaadaardige software die is ontworpen om schade aan te richten aan computers of andere apparaten.

  2. Wat is een computervirus? Antwoord: Een computervirus is een vorm van malware die zichzelf kan repliceren en verspreiden naar andere computers.

  3. Hoe kan ik mijn computer beschermen tegen malware? Antwoord: Gebruik antivirussoftware, houd je besturingssysteem up-to-date en vermijd het downloaden van verdachte bestanden of programma’s.

  4. Wat zijn de symptomen van een geïnfecteerde computer? Antwoord: Symptomen van een geïnfecteerde computer zijn onder meer trage prestaties, onverwachte pop-ups, veranderingen in de browserinstellingen en bestanden die ontbreken of corrupt zijn.

  5. Hoe kan ik controleren of mijn computer is geïnfecteerd met malware? Antwoord: Gebruik antivirussoftware en scan je computer op malware.

  6. Wat is ransomware? Antwoord: Ransomware is een vorm van malware die je bestanden versleutelt en losgeld vraagt om ze te herstellen.

  7. Wat is spyware? Antwoord: Spyware is een vorm van malware die informatie verzamelt over je computeractiviteiten en deze informatie naar kwaadwillenden stuurt.

  8. Hoe kan ik voorkomen dat mijn computer wordt geïnfecteerd met malware? Antwoord: Houd je antivirussoftware up-to-date, vermijd het downloaden van verdachte bestanden of programma’s en gebruik een firewall.

  9. Wat moet ik doen als mijn computer is geïnfecteerd met malware? Antwoord: Verwijder de malware zo snel mogelijk met behulp van antivirussoftware en verander je wachtwoorden.

  10. Wat zijn de gevolgen van een malware-infectie? Antwoord: De gevolgen van een malware-infectie kunnen variëren van verlies van gegevens tot financiële schade en identiteitsdiefstal.